Köpte ett ex av Kinfolk magazine häromdagen, nr 13 närmare bestämt. Nr 15 finns ute nu så den var ju lite gammal redan vid köpet men det gör egentligen ingenting för innehållet är tidlöst. Inget om påskmat eller vårens pasteller. Det som däremot kändes nytt var priset – 220:-. Men den kändes tillräckligt spännande och tilltalande i sin form att jag valde att betala motsvarande 4 st pocketböcker för tidningen. Fri från reklam men med snygga bilder och välskrivna artiklar, där varje nummer av tidningen har ett tema. Temat för nr 13 var “The imperfect issue” och man kan läsa om klassiska misstag i kokkonsten som blivit succéer och hur den japanska konstformen kintsugi använder bladguld för att laga sprickor i keramik för att lyfta fram det lagade istället för att dölja.
Kinfolk beskriver sig själva som en växande community med människor som är intresserade av att skapa möten och hitta nya saker att göra och ny mat att laga. “We understand that coming together to share great food and casual conversation can make us feel balanced, grounded and energized. Kinfolk is the journal where we share ideas about low-key, back-to-basics entertaining.”

Kinfolk är en lugn oas i kontrast till glossiga livsstilsmagasin och ger definitivt mersmak.
Läs mer på Kinfolks hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *