Pressrelease När nystartade BOY magazine gjorde en intervju med den avantgardistiska modeduon Viktor & Rolf fick Matthias Lavesson på Headpieces by F&M uppdraget att designa headpieces till fotograferingen.

– ”Jag blev hedrad och stolt när vi fick frågan, säger Matthias Lavesson. Viktor & Rolf är stora förebilder på många sätt och att de ville klä sig i våra kreationer kändes både galet och fantastiskt.”

Inspirationen till Viktor och Rolf ’s headpieces fick Matthias från Windy Heritage, en kollektion som symboliserar det vackra mötet mellan människa och natur.

– ”Jag arbetade fram en organisk form som i kombination med färgen för tankarna till rosblad, säger Matthias. Det blev också en hyllning till Viktor & Rolf’s ikoniska parfym ”Flowerbomb” som nyligen firade 10 år.”

Headpieces by F&M grundades av Fredrik Karlsson och Matthias Lavesson som med sina unika kreationer klär såväl modeindustrin och ikoner som Lady Gaga. Till sin lista kan de nu också lägga Viktor & Rolf. Det var i den andra upplagan av BOY magazine som intervjun med Viktor Horsting och Rolf Snoeren publicerades i februari. BOY Magazine är en ideellt baserad tidning som skänker alla intäkter till Regnbågsfonden som arbetar för HBTQ-rörelsens mänskliga rättigheter runtom i världen.

Kollektionen som inspirerade, Windy Heritage, symboliserar det vackra mötet mellan människa och natur. En varsam vind som omsluter och påminner oss om vårt ansvar för vår jord, nu och i framtiden.

1506_FoM_1 1506_FoM_2

Foto, Viktor & Rolf: Joel Rhodin
Foto, Windy Heritage: Magnus Ragnvid

Kontakt: Matthias Lavesson 0708-82 84 95 eller Louise Jansson, Loope 0708-292255

För högupplösta bilder: www.headpieces.se/newsroom