Nu när filmen om Björn Borg haft premiär så är min gissning att pannbandet blir en het detalj framöver. Vi har ju sett influenser från idrotten i modet tidigare och även om man aldrig satt foten på en centercourt så kan man ju i alla fall anamma modet. De ikoniska plaggen som Borg hade på 70-talet i form av FILA-jackan, de randiga och rutiga pikéerna kommer säkert att synas i en eller annan form i höst. Och har man något orginalplagg kvar från den tiden så är det bara att gratulera till ett trendigt plagg.

Sporttrenden

Att sportplagg influerar modet är inget nytt i sig men vi kommer att få se mer & mer av det framöver. Träningsoverallen eller tracksuiten inspirerar till hela kostymer som bärs till elegant rock och finskor. Lyxiga material som siden, sammet och kashmir samsas med praktiska funktionstyger. Och tyvärr, vi som trodde att vi sett den sista tubsockan till snyggskor får en kalldusch. Just den kombinationen har synts på catwalken. Hoppas dock att den trenden bara kan självdö litegrann.
Vill man inte satsa på en hel tracksuit så kan man plocka in detaljer som ett par ullbyxor med mudd och resår i midjan, en collegetröja till pennkjol och så har vi förstås sneakern som genast adderar sport till en outfit. Eller som sagt, varför inte ett pannband?!

Detaljer till hösten

Jag är glad att den lilla ryggsäcken är på väg tillbaka! Så himla praktiskt men även fint, om den är i det mindre formatet så den sitter precis ovan midjan och inte hasar ner på rumpan. Vill man så kompletterar man med en cross body.
Vi ser fortsatt mycket färg på höstens färger skor och väskor. Knalliga färger som rosa, rött och turkost samsas med vinrött och dova gröna toner. Metallic, guld, silver men även ormskinn ser vi också en hel del i sko- och väskhyllorna. Klackarna är allt från platta till stiliga stiletter och gåvänliga halvhöga block heels. Ankelbootsen eller högre stövlar är en smaksak, men personligen tycker jag ett par svarta ankelhöga varianter är en bra bassko.
Sock boots är en trend, där det ser ut som man har en strumpa ton i ton med ett par högklackade skor. Effekten går förstås lika bra att få till med strumpbyxa och pumps i samma färg.
Och så ska vi markera midjan i höst! Knyt ett skärp till klänningen, bär ett bälte utanpå kavajen och byt ut kappans skärp till en variant i någon färg som sticker ut. Perfekt sätt att trolla fram en midja även om du inte tycker att du har någon….