En av de varmaste oktoberdagarna på väääldigt länge tog jag en skön promenad från Stadion till radiohuset för att gästa Mia Bryngelson & Förmiddag i P4 Radio Stockholm. Mia för dagen klädd i vackert orange, en kontrast till mig i svart, men jag hade i alla fall ett par glittriga örhängen på mig… Temat för min trendspaning idag var Regn & Rusk och Hurra för fusk.

Regn & rusk

Det finns så otroligt mycket snygga regnplagg att välja på i butikerna nu. Spana gärna in Stutterheims utbud eller Hunters, med stövlar och kappor bokstavligen i regnbågens alla färger. I vårt klimat med både regn och kyla större delen av året så är det en god idé att investera i vettiga regnplagg. Även om du inte vågar ta ut svängarna i vanliga fall med färger så kan det vara läge att göra det här. Så det nästan kan kännas lite roligt den dagen himlen öppnat sig…..Och skaffa en vattentät ryggsäck för jobbskorna och matlådan så kan du promenera till jobbet med stil. Älskar för övrigt Stutterheims webshop där bilder finns på användare från hela världen i deras plagg, People wearing Stutterheim, där jag lånat några av bilderna.

Hurra för fusk

Gucci har nu bestämt sig – det blir inget mer äkta päls i deras kollektioner. Efter vårens & sommarens hype med pälsklädda mules är det nu stopp. Gucci ansluter sig Fur Free Alliance, där märken som  Calvin Klein, Armani, Ralph Lauren & Stella McCartney finns med sedan tidigare. Hurra, hurra säger jag. Enda gången jag kan tänka mig att det är OK med äkta vara är om man ärvt en fin päls eller inhandlat second hand. Så länge det inte är nyproducerat. Och det finns ju en massa fina fuskpälsar att väjla mellan ute i butik nu när kylan sätter in. Långhåriga, teddy, med luva, leopardmönstrade eller i knalliga färger. Svenska Stand har gjort en superfin teddyvariant som gärna skulle få värma mig under årets kallaste månader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *