När Naim Josefi visade sin A/W 18 kollektion Inhabitants på Stockholm Fashion Week så bar modellerna headpieces signerade Matthias Lavesson, Headpieces by M. Han skapade 5 olika headpieces som ackompanjerade Naim’s kollektion bland annat bestod av kappor, blazers och exklusiva coutureklänningar.

Namnet Inhabitants kommer från biologins värld, en hemlig trädgård och dess invånare där skalbaggar med sina färger, mönster och former inspirerat till de vackra tygerna som användes i kollektionen. Förutom päls, filt och plisseringar fanns även metallicglänsande tyger och ett material som vävts av tunna ståltrådar. Flera av materialen användes i de headpieces som bars på visningen.

– ”Jag älskade hans tema Inhabitants och strävade efter att hitta organiska former men som ändå hade något stramt över sig. Att arbeta med ståltyget var lättare än jag trodde. Det var så fina och delikata trådar, som den skiraste spindelväv, berättar Matthias. ”

Matthias driver sitt företag Headpieces by M där han skapar hela kollektioner och gör skräddarsydda coiffer på beställning. Han har tidigare designat headpieces till bland andra Lady Gaga och Viktor & Rolf.

– ”Det var superspännande att designa för Naim. Han är en otroligt kreativ person och samtidigt väldigt ödmjuk. Naim gav mig förtroendet och fritt spelrum att tolka hans idéer och uttryck där mina headpieces blev del av hans fantastiska outfits, avslutar Matthias.

Hela kollektionen finns att se på www.fashionweek.se/designers/naim-josefi

Foto: Mathias Nordgren/ Studio Bon

För mer information, kontakta Louise Jansson, Loope AB

0708-292255   louise.jansson@loopeab.se