I sin senaste kollektion, Windy Heritage, tar Headpieces by F&M klivet in i gränslandet mellan mode och fotokonst. Det är ett lyckosamt samarbete mellan fotografen Magnus Ragnvid och Headpieces by F&Ms skapare Matthias Lavesson och Fredrik Karlsson som utmynnat i de drömska bilderna. Kollektionen Windy Heritage symboliserar det vackra och sensuella mötet mellan den kraftfulla människan och en varsam vind. Den påminner oss om att vi lever i symbios med naturen och om vårt ansvar nu och i framtiden.

Möte mellan människa och natur

Windy Heritage består av sju unika coiffer och liksom alla kollektioner från Headpieces by F&M finns en poetisk tanke bakom. Denna sjunde kollektion handlar om vår omgivning och hur vi människor förhåller oss till den.

”Vi ärvde en gång denna värld av våra förfäder. Vi måste behandla den med varsamhet, liksom vi människor måste respektera och värna om varandra. Vi ville få fram en innerlig känsla i våra kollektionsbilder för att illustrera mötet mellan människa och natur”, säger Matthias Lavesson.

Gränslandet mellan mode och konst

Fotografen Magnus Ragnvid står bakom de fantastiska fotografierna. Magnus är en välrenommerad fotograf som förevigat människor och miljöer världen över. Han har även haft ett antal uppmärksammade utställningar både i Sverige och utomlands, bland annat på uppdrag av svenska ambassaden i Tokyo. För retusch och bearbetning av bilderna står Joanna Ågren.

”Vi vill hela tiden utforska nya vägar för att få fram uttrycken i våra kollektioner. Windy Heritage tar oss in i gränslandet mellan mode och konst på allvar, något som vi strävar efter i vårt arbete med Headpieces by F&M. Och intresset för vårt arbete ökar för varje kollektion, speciellt från utlandet, vilket känns både hedrande och spännande”, säger Fredrik Karlsson.

 

För mer information

Fredrik Karlsson 0702-773477 
& Matthias Lavesson 0708-828495
Louise Jansson, PR, Loope AB 0708-292255 louise.jansson@loopeab.se
Se filmen ”Windy Heritage” och ladda ner bilder på www.headpieces.se/newsroom