Jag har fått ett roligt utbildningsuppdrag, nämligen att skriva om modehistoria för Smart Styling, en online-utbildning som i första hand riktar sig till gymnasieelever som läser till stylist på Hantverksprogrammet. Utbildningen vänder sig också till företag som vill utveckla sin personal inom sälj och styling.

Modehistoria

Jag har gjort en del skrivjobb åt Smart Styling tidigare, men nu var det en hel utbildningsmodul om modehistoria som var uppdraget. En resa genom modets utveckling från år 1910 fram till dagens trender.

När jag djupdyker i det här med hur kläder har utvecklats i takt med tiden blir jag mer och mer fascinerad. Ekonomisk utveckling, politisk situation, krig och fred, ja allt som händer i våra samhällen påverkar utseendet och funktionen på de plagg som vi bär.

Det ska bli intressant att skriva modehistoria post corona och se hur modebranschen påverkas i slutändan. Mycket effekter ser vi redan, som fokus på hållbarhet och autenticitet, men hela bilden har vi inte än. The best is hopefully yet to come!