Idag gästade jag Mia Bryngelsson i programmet “Förmiddag” i Radio Stockholm för månadens trendspaning. På min topp 3-lista idag hade jag khaki och safari, gröna toner och den lilla Bardotrutan som gör sig gällande i sommar. Vi hann också med en liten kort glasögonspaning också. Inslaget kan du höra här http://t.sr.se/2rQOcT9

Savannen kallar

Här är det khaki i alla dess former som gäller, allt från ljusa beige toner till mörkt grönt. Klassiska chinos funkar förstås alltid men vi ser gärna helt nya modeller på byxor och att safarijacka uppdateras och ger nya former till klänningar, kjolar, västar, mm. Khakitonerna matchas med fördel till vitt, krispigt och blir extra fint på sommaren. Även kaftanen får sig ett uppsving och är ett tacksamt plagg som kan bäras vid många olika tillfällen, allt från strand till party. Rodebjer gör fina varianter och tillägnar en kollektion till Jane Godall.

Gröna toner

Vi kommer se mycket grönt i modet framöver. En färg som är lättare att bära än sommarens andra trendfärg, gult. De gröna nyanserna får gärna vara mörka, härliga varianter som butelj- och smaragdgrönt och är fint att kombinera med såväl vitt, svart men även pudriga rosa toner. Spana gärna in Alitalias uniformer, gröna dräkter, kombinerat med vinröda strumbyxor – ursnyggt!

Bardotrutan

En fin liten ruta som Brigitte Bardot använde flitigt en gång i tiden, därav namnet. Gingham är ett annat namn på detta mönster som lätt kan bli lite gulligt, så det gäller att tänka till hur det bärs. Men det är en fin sommarkänsla i Bardotrutan och kan med fördel bäras till jeans, chinos eller bära rutan i ett plagg med snitt eller skärning som inte blir för snällt.

Sommarens solgalsögon

Trenderna för sommarens glasögon är oversized, runda och cateye med färg. Tänk klassiska pilotbågar fast modell större. Eller helt runda som John Lennons fast större. Och Audrey Hepburns cateye fast – ja, just det större. Och med tjockare ramar runt glasen som gärna för vara färgade gula, orange, röda eller gröna.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *