Idag har Loope ägnat tiden åt att packa förnödenheter som kläder och hygienartiklar åt “Vi gör vad vi kan“. Det är en ideell och opolitisk grupp privatpersoner som startat initiativet som vuxit enormt på bara några veckor. De har organiserat insamling av både pengar, kläder och hygienartiklar och specifikt är det insamlade till för att hjälpa flyktingar som färdas med båt till den grekiska ön Lesbos.

Glada volontärer på plats

Vi var en stor grupp människor som samlats i Globens annex i morse och målet var att sortera och packa allt i kit för att underlätta utdelningen på plats. Jag var en av flera glada volontärer som packade hygienartiklar som tandborstar, tandkräm, tvålar, schampo, mm. Jag kunde konstatera att Apoteket var en stor givare av produkter, flera pallar hade donerats till initiativet. Likaså IKEA hade bidragit med en hel del, bland annat påsar och kartonger. Kan också konstatera att det känns bra att kunna bidra med något och vi hade dessutom väldigt trevligt runt vårt packbord. Att få ge gör något positivt med oss människor. Kan vår insats idag underlätta något lite för människor på flykt så har det varit värt varenda minut.

Hjälp på flera sätt

Det som känns bra med “Vi gör vad vi kan” är att det är en riktad insats till en geografisk plats. Det gör att hjälpinsatsen känns väldigt konkret. Men man får inte glömma de aktörer som funnits med sedan länge i sådana här sammanhang, som UNHCR & Läkare Utan Gränser. Eller de lokala engagemang som finns lokalt på orten att underlätta för nyanlända familjer. Alla kan hjälpa på sitt sätt!