Matthias Lavesson är mannen bakom ett antal spektakulära headpieces som bland annat har burits av Lady Gaga och Viktor & Rolf. Han har nu kommit ut med en ny kollektion, Art by my Heart, bestående av fem unika headpieces. I kollektionen får vi kliva in i en drömsk prima ballerinas värld där fotografierna är tagna av Magnus Ragnvid, känd för sina magiska porträtt.

Art by my Heart

Varje headpiece i kollektionen ”Art by my Heart” är ett unikt stycke hantverk tillverkat i plisserat tyll dekorerade med pärlor.

–       ”Jag skissar aldrig innan jag gör mina kreationer. Det är viktigt att hålla flödet öppet under skapandeprocessen, säger Matthias. Min inspiration kommer från en mängd olika håll, en människa jag träffat, en film jag sett eller ett material. Just denna kollektion handlade mycket om materialet, den plisserade tyllen, som jag blev förälskad i. Den hade en egen vilja och gick inte att forma hur som helst. Men ur det bångstyriga arbetet skapades headpieces som både har något skört och stolt över sig. ”

Matthias företag Headpieces by M får ofta specialbeställningar på headpieces och hans kreationer har prytt såväl kungligheter, svenska artister och världsstjärnor. Bland Matthias senaste beställningar återfinns headpieces till H.K.H. prinsessan Sofia och modeikonerna Viktor & Rolf.

Mer information

För mer information och högupplösta bilder: Louise Jansson, Loope AB, tel 0708-292255, louise.jansson@loopeab.se

Foto: Magnus Ragnvid, stylist: Dennis Bröchner, make up: Elva Ahlbin, retusch: Joanna Ågren.