Headpieces byF&M

Återigen gör begåvade Fredrik Karlsson och Matthias Lavesson succé med sitt hantverkskunnande och kreativitet inom fantastiska håruppsättningar och headpieces. Denna gång i London på Global Session som nyligen ägde rum i Shoreditch Town Hall i hjärtat av huvudstadens östra del. Efter lång tid av förberedelse, skissande och testande så var det dags för duon att inta scenen inför hundratals tillresta kreatörer från hela världen. Med sig i bagaget hade de bland annat klänningar från Lars Wallin och coiffer från egna kollektionen “Windy Heritage”.

Senaste kollektionen

“Windy Heritage” består av sju unika headpieces och liksom alla kollektioner från Headpieces by F&M finns en poetisk tanke bakom. Denna sjunde kollektion handlar om vår omgivning och hur vi människor förhåller oss till den. ”Vi ärvde en gång denna värld av våra förfäder. Vi måste behandla den med varsamhet, liksom vi människor måste respektera och värna om varandra. Vi ville få fram en innerlig känsla i vår kollektion och våra kollektionsbilder för att illustrera mötet mellan människa och natur. Windy Heritage tar oss in i gränslandet mellan mode och konst på allvar, något som vi strävar efter i vårt arbete med Headpieces by F&M”, säger Fredrik & Matthias.

Utlandet har fått upp ögonen för F&M

Och det var idel lovord när Fredrik och Matthias visade sina färdigheter på finaldagen av Global Sessions. “Awe-inspiring” tycker bland annat Estetica Magazine. Fredrik och Matthias har fått mycket uppmärksamhet utomlands för sitt arbete. Och intresset ökar för varje kollektion, senast var det lyxmagasinet “EGO” från Dubai som ägnade hela 8 sidor åt Headpieces by F&M. Det vore kul om även svenska magasin får upp ögonen för den kreativa duon!