Läste i senaste DI Weekend om Fredrika Sundberg och hennes varumärke Maison Sunberg. Hon har arbetat med textil i nära 30 år och hennes företag tillverkar lyxiga lakansset i Pakistan som exporteras världen över. Men till skillnad från många andra företag som förlägger sin tillverkning i låglöneländer som Pakistan och Bangladesh så ser hon till att hennes arbetare kan leva på sina löner.

Hon har sett för mycket av den win-lose situationen som uppstått på många håll. “De stora multinationella företagen har 80 procents marginal på sina varor medan de som arbetar i fabrikerna köper mat på kredit” säger Fredrika Sundberg.

I princip har hon tredubblat lönerna och har dessutom investerat i mark i Pakistan för att odla den fina långfibriga bomullen som krävs för att tillverka lakan av högsta kvalitet. Och som grädde på moset så skänker Fredrika Sundberg, för varje sålt lakansset, en summa pengar till Malalas fond som arbetar för flickors rätt till utbildning.

Nu hoppas vi bara att Maison Sunbergs lakan hittar hit till butiker i Sverige, annars prova att göra beställningar via deras hemsida. Sov gott!