1408_F&M_02_grain (800x533)
Pressrelease 2014-09-09
Den senaste kollektionen från Headpieces by F&M är ett lyckat samarbete mellan kreatörerna Fredrik Karlsson och Matthias Lavesson samt hovjuveleraren Gaudy. Kollektionen Art-I-Choke består av fem exklusiva coiffer som alla inspirerats av naturens egna lager-på-lagerformer och handlar om skönhet utifrån och in. Materialvalet i kollektionen bygger på kontraster där mjukt läder möter hård metall och
blanka ytor möter matta ytor.

Headpieces by F&M Art-I-Choke feat. hovjuvelerare Gaudy är den sjätte kollektionen som Fredrik Karlsson och Matthias Lavesson lanserar. De har tidigare levererat headpieces till bland annat Lady Gaga. Även med sin senaste kollektion kommer Fredrik och Matthias att ta klivet och visa sina skapelser utomlands, denna gång på fashioneventet Unite Global Session i San Diego i oktober.

”Det ska bli spännande att se hur kollektionen mottas i USA, säger Fredrik Karlsson. Vår skandinaviska design skiljer ju sig en hel del från den amerikanska men vi hoppas kunna frälsa publiken i San Diego.”

Varje headpiece är unik i sin form och design och det har varit ett mycket lyckat samarbete tillsammans med hovjuveleraren Gaudy. Den främsta inspirationen har varit kronärtskockans organiska form, uppbyggnaden lager på lager och den vackra mitten som inte syns innan man börjar skala av ytan.

”Det är samma med oss människor. När du skalar bort alla yttre delar, så finner du ett stycke fantastisk skönhet inuti varje person, säger Matthias Lavesson. Vi vill i denna kollektion också visa på den sköna föreningen mellan konst och mode.”

 

För mer information:

Fredrik Karlsson 0702-773477 fredrik@headpieces.se

Matthias Lavesson 0708-828495 matthias@headpieces.se

Louise Jansson, PR, Loope AB 0708-292255 louise.jansson@loopeab.se

Se vår film och ladda ner bilder på www.headpieces.se/newsroom