Vi går en härlig höst till mötes i form av färger, mönster och former. Här grottar vi inte ner oss i deppiga toner och mönster utan nu är det glitter, fjädrar, metallic, chockrosa och knallrött som gäller + en stor dos blommor. Ska du satsa på någon färg i höst så tycker jag rött är givet. Det kan vara allt från en hel outfit i rött till något enstaka plagg eller accessoar. Grönt är också en stor trend till hösten och den armygröna tycker jag är en elegant färg. Kanske låter murrig men riktigt snygg ihop med vitt, ljust denimblå och pudrigt rosa.

Kombinera mera

Våga testa kombinationer i mönster, färger men även material. Rött ihop med rosa blir en superhärlig kombo om man hittar rätt nyanser. Mönster kan med fördel mixas med varandra, t ex randigt med blommigt, rutigt med rutigt. Tumregeln här är att undvika två små mönster tillsammans, utan hitta kombinationen större ihop med mindre. Randigt är att betrakta som en bas i detta fall, dvs går att kombinera med allt, även med andra ränder! Även material mår bra av att mixas, som en elegant tweed ihop med en lätt sidentyg.

Megajackor

Ett riktigt tacksamt mode för oss nordbor är de megastora dunjackorna som har hittat ut i butikerna nu. Det är helt OK att se ut som du svept in dig i ett duntäcke och satt ett skärp i midjan. Med stor krage och gärna i någon knallig färg.

Rutigt

Om du ska köpa kostym i höst är mitt tips att satsa på en rutig variant, i någon stilig glencheck. Snygg att bära ihop men även fint var för sig. Glencheckrutan är en luftig ruta som inte blir för kompakt. Vill man inte ha en hel kostym är en udda kavaj eller en kappa alternativ för att få in något rutigt i garderoben.

Accessoarerna

På skofronten är det ankelboots som gäller, gärna i någon knallig färg eller varför inte metallic i guld eller silver. Vita Dr Martens är också på ingång. Markerade midjor är det som gäller framöver, så investera i ett eller flera bälten & skärp som kan sättas utanpå en skjorta, klänning eller kappa. Den lilla ryggsäcken får en revival och strumbyxorna fortsätter att ta plats. Nät, ränder, rutigt, chockrosa, ja det mesta är tillåtet här så det är bara att gå loss på strumpavdelningen. Ett enkelt sätt att förhöja en outfit.