Pratade i P4 Radio Stockholm idag och min spaning handlade om Dianafeber. När hösten är här så är det så underbart att få grotta in sig i lite bra serier, det känns liksom lite mer tillåtande än på sommaren. Och en säsongsstart som jag verkligen längtat efter är “The Crown” för nu är det äntligen dags för Lady Di att ta plats i rutan. Hon spelas av unga stjärnskottet Emma Corrin och det ska bli hur spännande som helst att se, speciellt om man är intresserad av kläder & mode. Jämte Kate Moss är hon en av de absolut största brittiska stilikonerna.

Folkets prinsessa

Säga vad man vill, visst var hon en kunglighet som kunde välja och vraka bland plagg, men hon hade ett genuint intresse av kläder och bar upp det mesta med stil och elegans. Men hon hade också en naturlig enkelhet som lyste igenom och upplevdes som jordnära. Diana var ju också en lite udda fågel i sammanhanget, passade liksom aldrig riktigt in i det brittiska kungahuset. Och det var nog också därför hon blev folkets prinsessa.

Dianas signaturlooks

När man tittar på bilder från 80-talet så bar hon ofta puffiga blusar med höga kragar, krås och knyt. Den tvådelade dräkten med kjol & kavaj syns också flitigt och prickigt verkade vara ett mönster som hon älskade. Tittar man på aftonklänningarna så är den assymetriska skärningen, där ena axeln är bar, en modell som hon ofta valde. De stora vita kragarna ihop med hennes fluffiga frisyr är en annan signaturlook som förknippas med Lady Di.

The Revenge Dress

Det ska bli kul att se vilka plagg som Emma Corrin kommer att bära i serien. En alldeles speciell klänning är den lilla svarta som hon bar i samband med att hennes makes otrohet hade blivit offentlig. Hon skulle på en tillställning samma kväll och valde att bära en klänning, designad av Christina Stambolian. Den hade tidigare ansetts för vågad att bära av det brittiska hovet, men nu var det alltså dags. Jag hoppas få se den klänningen i “The Crown”!