Idag gästade jag programmet “Förmiddag” i P4 Radio Stockholm för att prata mode igen. Dagens programledare var Ayla Kabac och vi hade en trevlig stund i studion där vi pratade mönstermix, minimala väskor, individualism och aktivism. Länk till inslaget

Mönstermix

Det här med att mixa mönster är inte helt lätt men kan bli supersnyggt om du lyckas. Hemligheten är att våga att testa olika mönster och prova dig fram. Det kan vara en blommig kjol och en prickig blus och randigt går till det mesta. Även snyggt att kombinera två randiga plagg, som t ex tvärrandigt upptill och långrandigt nedtill. Eller varför inte en tvärrandig tröja till blommig kjol. Man kan även kombinera grafiskt med blommigt eller två blommiga mönster. Tumregeln där är att hitta en gemensam färg som man plockar upp i båda mönstren för att få harmoni. Tänk också på mönstrens storlek, välj småmönstrat och stormönstrat ihop hellre än två småmönstrade plagg. Och som sagt randigt går att kombinera till det mesta.

Aktivism & individualism

Att skapa sin egen stil och identitet blir allt viktigare och utbudet av skräddarsydda produkter ökar. Vi kan designa vår egen parfym, beställa en egenkomponerad väska eller välja bland en mängd olika färger, mönster och sulor för att få till en alldeles egen variant av sneakers. Eller så beställer vi en väska eller sko från hyllan men ser till att få vårt monogram på.

Det är också viktigt att uttrycka sina åsikter, helst med politiska/feministiska förtecken, något vi sett mycket av på t-shirts, som exemplevis Dior’s “We should all be feminists”. Även budskap riktade mot Trumps politik, som “No walls between us” har synts på jackor och kepsar. Det är helt enkelt inne att göra ett statement och i individualismens namn kan man hitta sitt alldeles egna budskap och printa på tröjan för att vara både aktivist och individualist.

Minimala väskor

Vi har länge kånkat omkring på stora väskor som hängt på axeln eller dinglat i armvecket. Men nu är det dags att steppa ner i storlek och skaffa en väska som är minimal och får plats med mobil, kreditkort och läppstift. Max. Gärna med en axelrem som man sätter tvärs över kroppen, en sk Cross body. Chict och bekvämt. De allra minsta varianterna är bara som ett mobilskal med axelrem. Och axelremmen får gärna vara i form av en kedja och väskan blir som ett smycke.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *