Veckans trendspaning i Radio Stockholm “Förmiddag” handlade om skor med fokus på vårens trender.

Sneakers sticker ut på herrsidan

Trenden går så sakteliga framåt för herrarna, inte så mycket som händer i jämförelse med kvinnornas skor. Men det finns ljuspunkter, bland annat på sneakersfronten där det finns massa roligt att välja mellan. Vi ser mycket mocka, läder, kanvas i allt från perforerat, mönstrat till starka färger som rosa, grön, kornblått och rött – 80-talstrenden gör sig gällande även här. Sulorna får också gärna får vara lite tjockare med inspo från punkaren. Även en klassisk derbysnörsko kan få en uppdaterad look med en tjockare sula och färgade skosnören.

Boots är fortsatt trendigt så klart och ett par chelseaboots passar alltid eller varför inte uppdatera till ett par ökenkängor i mocka, kanske i någon uppdaterad färg. Eller gör som en stilsäker italienare och bär bruna mockaboots med snörning till kostym, på äkta sprezzaturavis. Och behåll kängorna på till shortsen….

Fram med fotfilen på damsidan

Det finns många härliga modeller att välja på och nu kan vi låta de höga klackarna få vila i skohylla till förmån för taxklacken, eller kitten heels. Många kanske ryser vid tanken men jag tycker det finns all anledning att ge den lite lägre klacken en chans i vår & sommar. Fila hälarna ordentligt och satsa på en slingbackvariant. Eller varför inte stoppa fötterna i ett par mules, slip-in skor som blev supertrendigt redan i vintras tack vare Guccis pälsfodrade toffla. Här kan man ju också välja ett par mules med klack för lite mer elegans.

Det som jag kommer att satsa på är ett par röda mockaskor – letar för fullt efter Den Perfekta Röda Mockaskon! Med en lite robustare klack, snyggt till det mesta och piggar upp vilken outfit som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *